Sportteljesítmény növelés
Agytréning sportteljesítmény növelésAz elmúlt évszázadban a sport fejlődése az emberi szervezet fejlesztéséről szólt. A következő nagy lépés annak kiderítése, hogy az emberi szervezet és tudat hogy reagál a stresszre. A sportolók elméjének és testének alkalmazkodni kell a nagyobb és nagyobb stresszhez. Az edzés után a legfontosabb a stressz kezelés megtanulása. Sokszor hallani, hogy “minden az agyban dől el”, vagy hogy “agyban feladta” valaki. Ezért a pszichikai módszereket elsőként vetették be a teljesítmény növelésére, használnak önhipnózist, autogén tréninget, vizualizációt és pozitív megerősítő technikákat. A sport mindig is az alternatív módszerek kísérleti terepe volt, mielőtt azok általánosan elfogadottá váltak volna. Használtak elektrostimulációt, ultrahangot, infravörös fényt. Az elmúlt években növekszik azoknak a sportolóknak a száma, akik tudati tréning technikákat használnak, amilyen az agytréning is, hogy elérjék és fenntartsák a legmagasabb edzettségi szintet, hogy uralják a “belső játékot”, hogy csúcs teljesítményű állapotba jussanak és hogy a teljesítményt segítő biokémiai anyagok kibocsájtását elősegítsék, amilyen pl. a növekedési hormon.

A sport és a stressz

Az utóbbi időben megváltozott a stresszhez való hozzáállás a sport területén. Egyre inkább nem menekülés, hanem a konfrontáció jelenti a mentális tréninget. Az agytréning ami az AVS technikát használja, a legszélesebb körben ismert és legnagyobb klinikai tapasztalatokkal rendelkező eszköz a mentális technikák közül. Egyre nagyobb számban tapasztalják sportolók, hogy eddig nem tapasztalt mélységű relaxációs állapotba tudnak jutni segítségével, és az agytréninggel kezelni tudják a stresszt az edzés és a versenyek közben, csúcsteljesítményt nyújtva egyre szorítóbb helyzetekben is.

Izomlazítás

A csúcsteljesítmény a lazaságból ered. Az a sportoló, aki feszült, küzd az hibákat vét, a legegyszerűbb játékot is nehéznek érzi. Egyre több kutatás szerint, amiben elektromiográffal mérték az izom feszülését, bebizonyította, hogy a tudati eszközök képesek a testi ellazulást sokkal mélyebbre vinni, mint a hagyományos relaxációs technikák. A laza izmok javítják a teljesítményt, nagyobb állóképesség, gyorsaság, erő, és koordináció.

Sérülésmegelőzés

A laza izmok nem csak jobb játékot és edzést jelentenek, hanem biztonságosabbat is. A sportorvosok szerint a legtöbb sport sérülés a nem megfelelő izomfeszülésből ered és megelőzhető lenne a megfelelő lazítással. Sok atléta kezdi az edzést nyújtással. De ez csak egy relatív laza állapotot biztosít. Sok futó szinte mindig nyújt, de az izmai zongora húrként feszülnek mégis. A legtöbb ember soha sem tapasztalta meg a teljes relaxációt, így nincs elképzelésük arról, hogy mit is kellene érezni és nem tudják, hogy hogyan érjék el ezt a testi állapotot. Az agytréning képes elérni a teljes relaxációt, ami akár több napig is fennmaradhat.

Elme és test relaxáció

A stresszre a test és az elme a “harcolj vagy menekülj” döntési helyzettel válaszol, amit a lelki és érzelmi nyomás képes előidézni a verseny hevében. A test-elme rendszer válasza erre a vérnyomás és a szívritmus emelkedése, és a stressz hormon szint növekedése, mint pl. az adrenalin és a cortisol. A normális agyi aktivitás megváltozik, véletlenszerű diszharmonikus hullámok alakulnak ki. Ez az automatikus válasz jó arra, hogy megmeneküljünk egy tigris támadása elöl, de nem előnyös a mentális tisztasághoz és a kitűnő gondolati és testi koordinációhoz, ami a legtöbb sportban szükséges. Tudományos kutatások és gyakorlati tapasztalatok mutatják, hogy agytréninggel meg lehet tanulni a stressz helyzetekre a relaxációs válaszokat, amitől az előnytelen hatások elmaradnak, és további előnyös következmények jelennek meg, pl. vizuális feldolgozás javul, kézügyesség javul, csökken a tejsav képződés, javul a problémamegoldó képesség. A stressz hormonok csökkenése mellett növekszik a jótékony hatású hormonok szintje, mint pl. a szerotonin és a béta-endorfin, ami a további fizikai relaxációt és mentális nyugalmat okoz.

Pihenés

A nagy intenzitású edzés és a versenyeken kiadott csúcsteljesítmény a testet a teljesítőképesség határáig kifárasztja. Az izmok sérülnek, és feltöltődnek tejsavval, ami fáradtságot és fájdalmat okoz. A testben megnövekszik a stressz hormonok szintje, ami irritációt, depressziót, és szorongást okozhat. A kihajtott szervezetben helyre kell állni a vegyi egyensúlynak és az izomszövetnek újra kell épülni, ami napokat, esetleg heteket vehet igénybe. Az intenzív munka intenzív pihenést követel. Az agytréning egyedülállóan mély, teljes pihenést képes elérni, ezzel felgyorsítja a felépülési szakaszt. A teljes test relaxációja során a vérerek kitágulnak, felgyorsul a véráramlás, amivel a szükséges anyagok jobb hatásfokkal jutnak el a sérült sejtekhez, és könnyebben tisztulnak meg a tejsavtól. Néhány maraton futó azt tapasztalta, hogy akár egy agytréning kezelés is le tudta rövidíteni a szükséges pihenő időszakot néhány nappal.

A cortisol és a testosteron kapcsolata

A kevés pihenés könnyen elvezet az állandó fáradtság állapotába, amit túledzésnek hívnak. Ekkor az izomnövekedés megáll és az izomerő elkezd csökkenni. A túledzés legfőbb indikátora a cortisol hormon állandó megemelkedett szintje, ami elnyomott immunrendszerhez, rossz hangulathoz, állandó fáradtsághoz vezet. A tudományos vizsgálatok feltárták, hogy a cortisol magas szintje felgyorsítja a protein leépülését, tehát az izmok visszafejlődnek. A cortisol másik hatása, hogy meggátolja a tesztoszteron termelődését, ami szükséges az izmok, csontok és a vér képződéséhez, valamint jó közérzetet biztosít a sportolónak. Az agytréning segítségével, különösen a CES technikával, a cortisol szintet lehet csökkenteni és a tesztoszteront növelni, és ez által direkt és indirekt módon is csökkenteni lehet a túledzés kockázatát.

AVS Agytréning sportKoncentráció

A sport és a tanulás nagyon hasonlít egymáshoz abban, hogy mindkét esetben a siker egyik kulcsa a koncentrációs képességben van. Az agytréning egyik legnagyobb területe a tanulási zavarok kezelése, amibe a koncentrációs képesség növelése is bele tartozik. Ez különösen azoknál a sportoknál jelent nagy segítséget, ahol a testi erő mellet a figyelem és pontosság nagy jelentőséggel bír (pl. céllövészet, íjászat, golf)

Fájdalomcsökkentés

Bizonyos agyi állapotok képesek a fájdalom jelentős csökkentésére. Ellazult alfa állapotban lehetséges az érzéstelenítő nélküli fogorvosi kezelés is. Ilyenkor az endorfinok szintje akár 90%-al is megnőhet, amik természetes fájdalomcsillapító hatásúak, főleg a CES eszközök használata esetén. A verseny előtt megelőzi a fájdalmak kialakulását, utána pedig elindítja a szervezet öngyógyító folyamatait.

Test tudatosság

Az agytréninget használók azt találták, hogy a kezelések közben a figyelem a külső ingerekről egyre jobban a testérzetre fókuszálódik. Kiélesíti a testrészek felé az érzékenységet. Egy idő után képesek lesznek megérezni a testrészekben az egyensúly felbomlását mielőtt az sérüléshez vezetne.

Növekedési hormon és izomtömeg

Az izomtömeg növekedés kulcsa a növekedési hormon. A nagy intenzitású terhelésre a hipofízis válaszul NH-t bocsájt ki, ami a tápanyagokkal együtt az izmokba jut, és a terhelés hatására így elkezdődik az izomszövet növekedése. Fiatal korban a szervezet nagy mennyiségű növekedési hormont állít elő bármilyen fizikai aktivitásra válaszul és a mély alvás fázisában szintén. Ennek a következménye, hogy bátran ehetünk kalóriadús ételeket anélkül, hogy jelentős zsírszövet rakódna le a testen. Harminc éves kort elhagyva a fizikai gyakorlatok már nem járnak jelentős hormon termelődéssel. A legtöbb felnőtt már csak mély alvás alatt, a lassú delta agyi állapotban termel némi növekedési hormont. A NH helyreállítja az izmokat, égeti a zsírt, stimulálja az immun rendszert. A NH szint az évek múlásával csökken. Tudományosan bizonyított tény, hogy a tudati technológia, az agytréning képes stimulálni a NH termelését. A kutatások azt mutatták, hogy a hang- és fényterápiás stimuláció több mint 25%-al növelte a NH szintjét. Ezzel együtt nőttek további növekedést segítő hormonok szintjei is.További kutatások találtak még egy agyi állapotot, ahol a NH szintje nő. Ez pedig a mély alvás állapota. Az különösen hatékony, ha a fény és hang stimulációt elektromos stimulációval egészítik ki (CES). Először azt fedezték fel, hogy az AVS technikával előidézett mély alvás állapotában nagyon komoly betegségekből gyógyulnak meg emberek. A későbbi vizsgálódások mutatták ki, hogy ezt a NH szint emelkedése okozza.
Mi történik?

a DAVID Delight használata közben...

Minden villanás és hang impulzus hatására az agy elektromos választ produkál. A megjelenő színek és formák az impulzusok hatására jönnek létre (amit a neurológusok "cortical evoked response" néven említenek), mintegy az agykéreg elektromos válaszaként. Az agy neuron sejtek tömege. Mindegyik résztvesz az elektrokémiai impulzusok tárolásában, előhívásában és továbbításában amiket információként, színekként, hangokként, képekként, szagokként és tapintásként észlelünk. A minennapi életben legtöbben hihetetlen mennyiségű napi információnak vagyunk kitéve. A DAVID készülék a programok által létrehozott stimuláció során az agy különböző területeit stimulálja, és ez által a tárolt agyag előbukkan és megjelenik tudatos szinten.

A DAVID Delight készülékek képesek relaxált állapotot előidézni a használat közben, mivel az agy ráhangolódik az impulzusokra. Amikor az agyat a szemből és a fülből indított neuro-elektromos impulzusokkal stimulálják az agy teljes terjedelmében válaszol erre és hozzáigazítja a saját működését. A megfelelő program kiválasztásával, az impulzusok frekvenciájának megválasztásával az agy frekvencia követő tulajdonságának segítségéval a kívánt mentális állapotba jutunk. Ezért tudják a DAVID Delight készülékek a meditációt is elősegíteni.

Készülék választás

Gyakran kérdezik, hjogy milyen módon lehet választani a különböző készülékek közül. A Delight Plus és Pro készülékek ugyan azt a 25+3 programot tartalmazzák. A választási lehetőség a további kiegészítőkben van. Először is mindegyik típust lehet színválasztó szemüveggel kapni. Ezen kívül a készülék típusok között a fő különbség az, hogí a Pro típusban beépített CES rendszer is van. A választás megkönnyíti az össze hasonlító táblázat  >>>Itt érhető el.