Agytréning Blog
Author: Laszlo Szaloki Created: 2012. 12. 10. 22:27
Az agytréninggel, képességfejlesztéssel és minden hozzá kapcsolódó témával foglalkozó blog.
Laszlo Szaloki 2013. 12. 29. 11:41
Személyiségteszt A Finn hadseregben érdekes személyiségteszten kell átesni minden belépni szándékozó nőnek vagy férfinak. A teszt fő célja a lehetséges mentális problémák feltárása és megelőzése.

A teszt rendkívül egyszerű. A tesztalany ránéz a színes körökre amikben színes pöttyök és a pöttyökből kirajzolt számok vannak. Ha mind a hat körben látja a számokat akkor a tesztalany egészségesnek minősül. Ha néhány számot nem lát, akkor bizonyos mértékű színtévesztésben szenved. Ha csak egy számot nem lát, akkor a következő problémákkal kell szembenéznie:
Laszlo Szaloki 2013. 12. 21. 1:32
Depressziós ételekGyakran előfordul, hogy a karácsonyi ünnepek alatt kicsit többet eszünk, és felszedünk néhány plusz kilót. Van 3 étel, ami nem csak a súlygyarapodáshoz járul hozzá, hanem az ünnepi hangulatunkat is elronthatja.
Laszlo Szaloki 2013. 09. 16. 23:34
Káros dolog az agyraMi az a 10 legfontosabb dolog, amivel árthatunk az agyunk működésének? Ezeket a rossz szokásokat érdemes átalakítani, hogy az agyunkat, a központi irányító rendszerünket hatékonyabb munkára tudjuk fogi. 
Laszlo Szaloki 2013. 09. 11. 22:13
Agy táplálék bogyókGyakran lehet hallani arról, hogy a testünk bizonyos részeit, a belső szerveinket időnként meg kell tisztítani a lerakódott káros anyagoktól, amelyek jelentősen rontják a működését, esetleg betegségeket okozhatnak. A káros anyagoktól való megszabadulásra első sorban tisztító kúrákat alkalmaznak, de a jóga is használ speciális tisztító eljárásokat a mérgek kivezetésére. Az agy is szerves része a testnek, a vérárammal tápanyagok jutnak hozzá, csakúgy mint a többi szervhez, így bejutnak az agyba a káros anyagok is. A legújabb kutatások azt mutatják, hogy a káros lerakódásoknak köze van a korai öregedéshez, az Alzheimer kór kialakulásához, valamint...
Laszlo Szaloki 2013. 05. 28. 23:12
Képzeljünk el egy jövőt, ahol a környezetünkben lévő eszközöket pusztán a gondolatainkkal irányítjuk. Ez igazán futurisztikus és izgalmas elképzelés. Igazán a Google Glass a jövő? Gondoljuk csak át! Mennyivel izgalmasabb! Nem utolsó sorban az agy számára egészségesebb is, hiszen a gondolat irányításhoz nagy fokú koncentrációra van szükség, hogy uralmunk alatt tarthassuk a gondolatainkra bízott eszközöket. Hihetnénk, hogy ez még igazán távol van, pedig ez a jövő már itt van a jelen világunkban!
Laszlo Szaloki 2012. 12. 10. 22:29
Agy funkcióiVajon mi a tévedés a mítosz mögött, hogy mi csak egy töredékét használjuk agyunknak? Az idegsejtek szintjén biztosan valami tévedés van. A képességek talán végtelenek...
Blog List
There are no categories in this blog.
Search Blog
Recent Comments
Warning There are no recent comments on this blog.