A DAVID Fény és Hangterápiás Készülékek
Az DAVID agyténer készülékeket a kanadai Mind Alive Inc. cég gyártja. A cég alapítója Dave Siever a fény- és hangterápia úttörője, aki több mint 25 éve fejleszti a készülékeket. A negyed évszázad alatt vizsgálatok és klinikai tesztek százai készültek, amelyek eredményei beépültek a készülékek programjaiba. Az újabb és újabb készülékek egyre letisztultabbak és hatékonyabbak. A nagy számú kísérletnek és tanulmánynak köszönhető, hogy az agytréner készülékek között egyedülállóan a DAVID készülékek kanadában orvosi eszköz minősítést kaptak.

A fény- és hangterápiás agytréner készülékek fényvillanásokat használnak egy szemüveg segítségével és hanginpulzusokat egy fejhallgató segítségével ami finoman elvezeti az agyat egy módosult tudatállapotba. Mind a négy agyhullám frekvencia tartományt képes stimulálni.

Az agyhullámok frekvenciája az idegsejtek aktivitásától függ. Minden érzékünk reagál a külvilág változásaira és elküldi ezt az információt az agynak. Alaptermészeténél fogva a fények és hangok befolyásolják az agyhullámokat. A fény- és hang stimulációra az agy rövid időn belül rárezonál, így beáll a stimulációval azonos agyhullám frekvencia. A különböző frekvenciákhoz különböző mentális és kémiai hatások tartoznak. Agytréninggel le lehet lassítani az agyhullámokat meditációhoz, az alvás javításához. Fel lehet gyorsítani a hangulat javításához, a mentális teljesítmény növeléséhez és a kreativitás fejlesztéséhez.
           
A készülékekből több változatot állít elő a gyártó, így mindenki megtalálja az igényeinek megfelelőt.

A választást segíti a következő ősszehasonlítás:
DAVID Delight összehasonlító táblázat

A DAVID agytréner készülékeket megvásárolhatja az agytréner stúdióban. >>> WebShop

A gyártóról többet a Mind Alive Inc. cég weboldalán tudhat meg.
EMOTIV Epoc Neuro Headset
EMOTIV Epoc EMOTIV Epoc EMOTIV Epoc

Új alapokon az ember-gép kapcsolat

Az Epoc agyhullám alapú vezérlő eszközt az EMOTIV cég gyártja. Az eszköz kifejlesztésének elsődleges célja egy játékhoz használható, agyhullám alapú irányítást lehetővé tevő eszköz megalkotása volt. Új lehetőséget alkottak az ember és gép kapcsolat megteremtéséhez. Az eredmény messze túlmutat az eredeti célon. A világon rengeteg egyetemi kutató és diák, valamint a profitorientált világban érdekelt fejlesztő látott fantáziát az egyhullám alapú irányításban. Az újabb és újabb ötletek napról napra jelennek meg a cég honlapján.

Nem csak játékra

Az EMOTIV Epoc fejlesztői változata alkalmas arra, hogy kinyerjük belőle a nyers EEG jelet. Ez a lehetőség alkalmassá teszi arra, hogy olcsó EEG készülékként használjuk. Ezt a funkciót használják neurofeedback eszközökhöz, valamint rengeteg tudományos kutatáshoz, ahol az EEG jelet tanulmányozzák.

Az EMOTIV Epoc Neuro Headsetet meg lehet vásárolni az EMOTIV honlapján:

http://www.emotiv.comIom biofeedback a WildDivine-tól
WildDiwine Iom device Deepak Chopra Iom device software A WildDivine cég kifejlesztett egy korszerő eszközt, amivel új módon tudunk a számítógéppel kapcsolatot teremteni. Ez a tudományos eszköz képes mérni a bőrellenállást és a szívritmust. Miért is jó ez nekünk? Ezek az értékek szoros összefüggésben vannak a stresszel vagy a relaxációval, így információt kapunk a pillanatnyi fiziológiás állapotunkról. Ezek az értékek segítenek visszajelezni, hogy mennyire ellazult állapotban vagyunk. Meditáció tanulásnál rendkívüli segítséget kapunk ezek által. A jógában jól ismert légzőgyakorlatokat is sokkal hatékonyabban tudjuk végrahajtani így. A visszajelzés alapján könnyebb mélyíteni a meditációs szintet, ez az elv a biofeedback.

A cég szakértők segítségével több szoftvert is fejlesztett az eszközhöz. Az egyik leg érdekesebb a Deepak Chopra közreműködésével készített meditációt tanító szoftver.

További információ és megrendelés a cég honlapján:

            wilddivine.com 
Mind WorkStation
Brainwave Entrainment SoftwareA Mind WorkStation segítségével a teljes agy stimulációs folyamatot el lehet végezni, saját AVS programokat lehet létrehozni. Az audiovizuális effektek széles skáláját biztosítja, tartalmazza az élvonalbeli neurális stimulációs módszereket és könnyen lehet integrálni biofeedback és EEG eszközökkel.

A Mind WorkStation rendkívül hatékony eszköz az agyhullám stimuláció létrehozásához. Speciális eszköz, amivel könnyen lehet kezelni a technikai eszközöket és le lehet ásni a részletek legmélyére is. Ajánlott terapeutáknak, kutatóknak, fejlesztőknek, neurofeedbackkel foglalkozóknak vagy csak a téma iránt érdeklődőknek. A Mind WorkStation segítségével valódi szellemi kalandot élhet meg, mélyreható kognitív változásokat idézhet elő az elméjében.

Speciális agyhullám stimuláció

A neurális stimuláció speciális kiterjesztett változata lett beépítve a Mind WorkStationba. Az audiovizuális stimuláció minden fajtálya lehetséges kiibővítve a forradalmi újításokkal. Lehetséges az isochronic hangok, a binaural beats, a hangszűrés különböző módszere valamint az AudioStrobe használata. A komplex szűrési módszerekkel bármilyen audiófelvételt lehet használni a stimulációs program hordozójaként. Az új frekvenciasáv kiválasztó módszerrel az eredeti felvétel sem torzul.

EEG alapú stimuláció / Biofeedback

A Mind WorkStation kompatibilis az elterjedt biofeedback eszközökkel és szoftvercsomagokkal. Ezeknek az eszközöknek a mért jellemzőivel befolyásolni lehet a stimuláció frekvenciáját, meg lehet jeleníteni az értékeket és módosítani lehet a képernyőn megjelenő vizuális élményt.

Brainwave Entrainment Software
NeuroSky
 A MindWave Mobile Brainwave Starter Kit az első professzionális EEG headset otthoni és mobil használatra. Koncentrációs, fókuszáló és relaxáló képességet lehet fejleszteni a NeuroSky alsó árkategóriás MindWave Mobile EEG headsettel és a hozzá használható neurogeedback szoftverekkel. A headset érzékelői mérik az agy elektromos aktivitását és a mért értékeket Bluetooth csatornán továbbítják a számítógéphez, laptophoz, okostelefonhoz vagy a tablethez. A MindWave Mobile használható az asztali számítógépek mellett iOS és Android alapú mobiltelefonokkal és tabletekkel is.
   
Agytrénerkészülék Webshop

DAVID Delight Pro Color

 

DAVID Delight Pro

 

DAVID Delight Plus

 

DAVID Delight

 

EMOTIV Epoc

EMOTIV Epoc 

Mind WorkStation

Mind WorkStation