EMOTIV Epoc Neuro Headset
EMOTIV Epoc EMOTIV Epoc EMOTIV Epoc

Új alapokon az ember-gép kapcsolat

Az Epoc agyhullám alapú vezérlő eszközt az EMOTIV cég gyártja. Az eszköz kifejlesztésének elsődleges célja egy játékhoz használható, agyhullám alapú irányítást lehetővé tevő eszköz megalkotása volt. Új lehetőséget alkottak az ember és gép kapcsolat megteremtéséhez. Az eredmény messze túlmutat az eredeti célon. A világon rengeteg egyetemi kutató és diák, valamint a profitorientált világban érdekelt fejlesztő látott fantáziát az egyhullám alapú irányításban. Az újabb és újabb ötletek napról napra jelennek meg a cég honlapján.

Nem csak játékra

Az EMOTIV Epoc EEG fejlesztői változata alkalmas arra, hogy kinyerjük belőle a nyers EEG jelet (EEG Neuroheadset). Ez a lehetőség alkalmassá teszi arra, hogy olcsó EEG készülékként használjuk. Ezt a funkciót használják neurofeedback eszközökhöz, valamint rengeteg tudományos kutatáshoz, ahol az EEG jelet tanulmányozzák.

További lehetőség a BCI (Brain Computer Interface) kialakítása. Gondolatokkal vezérelhetünk számítógéphez kötött fizikai eszközöket.

A neuroheadsetet több kutatásban használtam és kutatást segítő szoftvereket készítettem hozzá. Sok tapasztalat összegyűlt a használata közben. Szívesen segítek az Epoc-kal kapcsolatban, ha bármi kérdés felmerül.

Az EMOTIV Epoc Neuro Headsetet meg lehet vásárolni az EMOTIV honlapján:
 

2011-ben készült egy hosszabb angol nyelvű rendkívül érdekes előadás, amit ide kattintva nézhet meg.

Emotiv EPOC
Emotiv EPOC kicsomagolás